Pàgines

viernes, 14 de agosto de 2015

un sopar a l’estil japonès amb els amics + recepta de fideus amb verdures i carn al wok

Bon dia a tothom!!!

Que contents que estem, i és que és divendres! Si o no? :P

I alguns segur que ho estan més que els altres, perquè potser alguns comencen vacances!!! Que bé! I quina enveja més sana que em feu!

I és que nosaltres aquest any no fem vacances, ja us explicaré perquè més endavant... No patiu! :D

Això sí, estem preparant una escapada per anar a veure una amiga que fa molt de temps que ens diu que l’anem a veure. Així que, cap allà que ens en anirem! (Sònia, see you in Brusels! :D )

Foto de com va quedar la nostra taula després de fer de “cocinillas"


Però bé, com deia al principi, tots estem contents que sigui divendres, perquè els caps de setmana, no sé a vosaltres, però a casa se’ns emplenen d’activitats amb els amics i la família... I així va ser aquest passat cap de setmana... En el qual ens vam decidir a fer un sopar a l’estil japonès amb tots els que vam poder de la colla (bàsicament els que no estàvem “por ahí” de vacances :P). I com que ens va quedar tot tant bo i ens ho vam passar tant bé, he decidit compartir-ho amb tots vosaltres.

Comencem per la tria de menú?


Preparant el sushi


Teníem clar que volíem fer sushi, hi havia qui no n’havia fet mai, qui ja era tot un crack enrotllant maquis (aquests tallets de sushi que s’embolcallen amb alga) i qui fins i tot no els havia provat mai... Així que vam fer un menú japonès pensant en tots:

1) Sushi (cru i no cru)
2) Aletes de pollastre amb mel, soja i llimona
3) Pollastre a les ametlles
4) Fideus amb verdures i carn
5) Aperitius variats (de la promoció asiàtica del Lidl)
6) Tempura de verdures i gambes


Nosaltres vam fer els tres primers plats que us he comentat amb la Thermomix, i com que sóc conscient que no tothotm té la súper màquina a casa i per tan no les podríeu fer si voleu un dia fer com nosaltres, i per tan, de les receptes que vam utilitzar, doncs només podrieu fer la 4 i la 5, i la 5 és tan fàcil com comprar la farina de tempura i tallar les verdures en bastonets i fregir, doncs avui només us poso la recepta del que sí que podeu fer només amb un simple wok i amb molt d’amor! :D

RECEPTA DE FIDEUS D’ARRÒS AMB VERDURES I CARN AL WOK





Ingredients:
400 gr de verdures variades (nosaltres vam utilitzar carbassó, pastanaga i xampinyons)
1 grà d’all talladet
100 gr de ceba talladeta a cuadradets
100 gr de porro a rodantxes ben fines
400 gr de fideus d’arròs
400 gr de carn de pollastre/vedella/porc talladeta a tires
100 ml de salsa de soja
sal al gust
pebre al gust
oli

Passos:
1) Preparem una olla amb aigua i seguim les instrucccions dels fideus que haguem comprat, sense la part de treure’ls de l’aigua passat els minuts que ens digui el paquet. Tallarem el porro i la ceba i la posarem en un plat. Reservem.
2) Tallem els 400 gr de verdures variades en bastonets i les reservem en un plat.
3) Tallem la carn en tires, la posem en un plat i reservem.
4) Encenem el fogó a foc mitjà-ràpid i hi posem un wok (en sel seu defecte, utilitzem una paella)
5) Posem un raig d’oli quan el wok estigui calent.
6) Quan l’oli estigui calent, hi tirem la ceba i el porro. Anem barrejant amb una cullera de fusta fins que veiem que quedi una mica potxat.
7) Afegim la resta de verdures i anem barrejant. Fins que quedin una mica dauradetes. Anirem afegint oli quan sigui necessari.
8) Quan ja estiguin una mica dauradetes les verdures, hi afegim la carn. Anem barrejant.
9) Quan veiem que la carn comença a estar cuita, hi tirem la salsa de soja.
10) Colem els fideus i els afegim al wok.
11) Barregem tot plegat durant uns 3 minuts.

I tindreu uns fideus exquisits! Per llepar-se’n els dits!

les xefs :D

A nosaltres ens va agradar tant fer un sopar temàtic, que ja hem decidit que un cop al mes en farem un. Així que ens esperen “fajitas” mexicanes, hamburgueses americanes, pizzes i pasta italiana,... Mmmm!!!! Ja tinc gana! :P

I a més, val a dir que vam col·laborar tots a la cuina, i molt ben organitzats: mentre uns cobien l’arròs del sushi, els altres li posaven el condiment, mentre algú altre tallava verdures, l’altre escalfava el wok,... Així de bo ens va quedar! :D

a punt de degustar!

I vosaltres, acostumeu a fer sopars temàtics amb els amics? Sou de menjar oriental? Fanàtics del sushi?

Una abraçada ben gran, i bon cap de setmana!